Relatieproblemen door Corona: hoe los je ze op?

De coronacrisis is voor iedereen zwaar: je zit de hele tijd thuis en ziet je partner vaker dan normaal. Het is heel normaal dat je op gegeven moment dan heel gefrustreerd raakt, omdat je natuurlijk zo dicht op elkaar zit. Je relatie kan dan op de proef gesteld worden. Daarom lees je in deze blog hoe je relatieproblemen voor corona verhelpt.

Neem je ruimte

Omdat iedereen nu grotendeels thuis werkt, kan het lastig zijn om werk- en privéleven gescheiden te houden. Probeer daarom zo veel mogelijk je eigen werkruimte in huis te creëren. Spreek bijvoorbeeld af dat jij op zolder gaat werken en je partner aan de keukentafel. Zo heb je weinig last van elkaar wanneer jullie tegelijkertijd een Zoom teamoverleg hebben. In kleine appartementen heb je deze luxe natuurlijk niet. Dan kan je misschien overwegen om een noise canceling koptelefoon aan te schaffen, waardoor je het bellen van je partner veel minder goed hoort.

Blijf met elkaar communiceren

Voor elke relatie geldt: communication is key. Blijf met elkaar praten over wat je dwars zit, niet alleen in jullie relatie, maar ook op persoonlijk gebied. Je partner kan namelijk niet ruiken hoe het met je gaat, maar het is wel heel belangrijk om te weten. Als je weet dat de ander zich down voelt, kan je daar rekening mee houden en even extra lief tegen hem of haar zijn.

Ga in relatietherapie

Wanneer je er samen niet uitkomt, is het wellicht tijd om een relatietherapeut in te schakelen. Dit is namelijk een onafhankelijke, derde partij die jullie kan leren signalen van conflict te herkennen en erop in te spelen, zodat conflict voorkomen kan worden. Misschien vraag je je af: wat kost relatietherapie? Dat valt hartstikke mee! Meestal zijn de kosten 75 euro per uur.